ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητική Ναυαγοσωστική στην ΝΑΤΕΧ 2018


Αθλητική Ναυαγοσωστική στην ΝΑΤΕΧ 2018


Ελληνικό 24.3.2018. Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση αθλητικής ναυαγοσωστικής στη ΝΑΤΕΧ 2018.


Ένα ετερογενές ακροατήριο 40 ατόμων παρακολούθησε την παρουσίαση του Δρ. Στάθη Αβραμίδη στην ΝΑΤΕΧ 2018, με θέμα "Αθλητική Ναυαγοσωστική: Εμπειρία που Σώζει Ζωές". Επαγγελματίες ναυαγοσώστες, φοιτητές ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, αθλοσώστες, γονείς και μικρά παιδιά, αλλά και λάτρεις του νερού, γνώρισαν το συναρπαστικό άθλημα που σχετικά πρόσφατα τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ναυαγοσωστικής και του αθλητισμού στην χώρα μας. 

Οι στόχοι της παρουσίασης ήταν να βοηθήσει τον κόσμο να γνωρίσει τους με εμπλεκόμενους φορείς, το άθλημα και τα αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής, να προβάλει τις αθλητικές διοργανώσεις της ΕΟΥΔΑ και διεθνείς αγώνες και τις προοπτικές ενασχόλησης  του ακροατηρίου ως αθλοσώστης,  προπονητής, σύλλογος, σχολή ναυαγοσωστικής, κριτής, εθελοντής, λάτρης νερού.

Με την παρουσία τους, τίμησαν την εκδήλωση ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής windsurfing και αθλοσώστης με συμμετοχή σε παγκόσμιους αγώνες, Θάνος Σακκάς, η πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης Ευρώπης και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Αγγελική Μυλωνάκου, και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Τ/Κ της ΚΟΕ, Αλέξανδρος Ξιάρχος. Παρόντες ήταν επίσης όπως πάντα η ηγεσία της ΕΟΥΔΑ, Βαγγέλης Ρακαντάς (Προέδρος), Κώστας Αναγνώστου (Αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Γαλήνας (Γ. Γραμματέας). Η Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, ευχαριστεί θερμά τον οικοδεσπότη, Δήμη Βαρβέρη για την φιλοξενία και όλη την θαυμάσια οικογένειά του και τους συνεργάτες για την εξαιρετική έκθεση. Πριν την ομιλία, είχε πραγματοποιηθεί παρουσίαση από την Πρόεδρο του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Ελλάδας και ιδρύτρια της ΠΑΣΧΝΑ, Βάνια Βήχου, στην οποία έγιναν αναφορές στην αθλητική ναυαγοσωστική και την παρουσίαση.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ