ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής "Λουκάς Μπισταράκης"

3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής "Λουκάς Μπισταράκης":
Το "τείχος ανοσίας" των πνιγμών που έγινε θεσμός!



Άλιμος-Βάρκιζα 13-15/10/2017: Θριαμβευτικό και ελπιδοφόρο ήταν το 3ο συναπτό ετήσιο ραντεβού δημόσιας υγείας και αθλητισμού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής "Λουκάς Μπισταράκης" της ΕΟΥΔΑ με την αιγίδα εγχώριων και διεθνών οργανισμών κύρους.


ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Εκατό αθλοσώστες (αθλητές ναυαγοσωστικής) ηλικίας 8-77 ετών, από 14 αθλητικούς συλλόγους αγωνίστηκαν (πέρυσι συμμετείχαν 12 σύλλογοι).  Η διοργάνωση περιείχε τη διεξαγωγή 9 αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής σε πισίνα και θάλασσα και τον Θαλασσώνιο (κολύμβηση 15' άνευ συναγωνισμού με μετάλλιο συμμετοχής σε όλους).

































ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Το πρωτάθλημα άνοιξε την αγκαλιά του σε παλιούς και νέους συλλόγους. Χωρίς σειρά προτεραιότητας, οι σύλλογοι αυτοί είναι οι Ναυαγοσωστικός Όμιλος Ελλάδας, ΑΟ Ιππόκαμπος, Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδας, Τρίαινα Βούλας, ΝΑΟ Κέκρωψ, Φυσαλίδα, Άτλαντες Θεσσαλονίκης, ΑΚΠ Νηρέας, ΝΟ Καρύστου, ΑΟ Αιγαίου, ΣΦΥΚ Γλαύκος, Πανσερραϊκός, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλλονίκης. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συλλόγων που αγωνίζονται αυξάνεται (7 το 2015, 12 το 2016 και 13 το 2017).

Ο Klaus Wilkens με αθλοσώστες του Άτλαντα Θεσσαλονίκης, ΙΟΦ, και Πανσερραϊκού.





















ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΟΥΔΑ και HALL OF FAME
Ο "πατέρας" της επαγγελματικής Ελληνικής ναυαγοσωστικής, Λουκάς Μπισταράκης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ, Βαγγέλη Ρακαντά, "για το πολυετές εξέχον έργο του που καθιέρωσε την ναυαγοσωστική ως επάγγελμα και εθελοντική δραστηριότητα και τις προσπάθειες του να αναγνωριστεί ως άθλημα στην Ελλάδα" (περισσότερα). Ο Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος του International Life Saving Federation EuropeDrKlaus Wilkens, παρέλαβε από τον Αντιπρόεδρο της ΕΟΥΔΑ, Κώστα Αναγνώστου βραβείο "για την παγκόσμια συνεισφορά του στην εφαρμοσμένη και αθλητική ναυαγοσωστική". Επίσης, τιμήθηκε με το "JHarold Martin Award 2017" του International Swimming Hall of Fame, "για την διαρκή και εξέχουσα ηγεσία, διορατικότητα και αφοσίωση στην παιδική ασφάλεια στο νερό και στην μετατροπή κάθε παιδιού σε κολυμβητή", από τον 2 φορές παγκοσμίως βραβευμένο από τον ίδιο οργανισμό, Δρ. Στάθη Αβραμίδη (περισσότερα).

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης δίνει το βραβείο του Hall of Fame στον Dr. Klaus Wilkens.

Ο Βαγγέλης Ρακαντάς βραβεύει τον Λουκά Μπισταράκη για την προσφορά του στην ναυαγοσωστική.






























































ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ
Η Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ δίνει μεγάλη σημασία στην έμπρακτη εφαρμογή του τίμιου αγώνα. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος απονεμήθηκαν συνολικά 8 Βραβεία Ευ Αγωνίζεσθαι σε όσους επέδειξαν fair play (περισσότερα)

O Δρ. Αβραμίδης βραβεύει τον Γιώργο Στάϊκο για την έμπρακτη εφαρμογή "ευ αγωνίζεσθαι".




















ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στους αγώνες συμμετείχε ο "γηραιότερος" πρωταθλητής Ελλάδας αθλοσώστης και Βαλκανιονίκης Στίβου, Παντελής Αβραμίδης, και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Τ/Κ, Αλεξάνδρα Νησιώτη και Σεραφείμ Θεοδωρίδης. Η ομάδα του ΝΟΕΛ κατάκτησε το "Μπισταράκειο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" (περισσότερα). Ο Α.Ο. Ιππόκαμπος κέρδισε το "Κύπελλο Πολυπληθέστερης Ομάδας Αθλοσωστών" (περισσότερα). Η πρωταθλήτρια αθλοσώστρια Νίκη Παταρίδου, έδωσε ένα συγκινητικό μάθημα ζωής με την υπερπροσπάθεια που έκανε να συμμετάσχει στους αγώνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.














































ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ
Το τελετουργικό της διοργάνωσης πλαισιώθηκε από παρέλαση, όρκο αθλητών και  1' σιγή για όσους πνίγηκαν. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και συνεντεύξεις επισήμων όπως η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Γ. Γραμματέας Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca), η Βούλα Ζηγούρη (Γ. Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), ο Τάσος Πανταζίδης  (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου), ο Πέτρος Αλικάκος (Εκπρόσωπος Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και η Ερατώ Παλαιολόγου (Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής). 





ΓΛΥΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ
Την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, διεξήχθη η δράση "Γλυπτά στην Άμμο" από την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα. Φιλοτέχνησε στην άμμο την προτομή του θεού Ποσειδώνα, που αποτελεί το λογότυπο της ΕΟΥΔΑ. Αθλοσώστες, εκπρόσωποι ομάδων, σχολών ναυαγοσωστικής και εθελοντές, φωτογραφήθηκαν γύρω από το καλαίσθητο γλυπτό. Ο αθλητισμός ανέκαθεν είχε άμεση συνάφεια και ενέπνεε την τέχνη σε όλες τις μορφές της (περισσότερα).



ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ
Όσοι παραβρέθηκαν συγκινήθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι το άθλημα έχει μέλλον και αξία. Ο Δρ. Αβραμίδης είπε σε όσους συμμετείχαν: "Η παραβολή του Καλού Σπορέα αναφέρει ότι άλλοι σπόροι έπεσαν σε βράχια, άλλοι πνίγηκαν από τα αγκάθια και μόνο οι τελευταίοι βρήκαν γόνιμο έδαφος και έβγαλαν καρπούς. Ανήκετε στην τελευταία κατηγορία. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, είπε ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα". Ο DrWilkens,  είπε: "Μεταξύ των 38 χωρών που ανήκουν στην Διεθνή Ομοσπονδία Διάσωσης Ευρώπης, βρίσκεστε στη μέση. Θα κάνω ενέργειες για να σας βοηθήσω". Αυτό δείχνει τεράστια πρόοδο δεδομένου ότι φέτος διεξήχθη μόλις το 3ο Πρωτάθλημα. Ο Μπισταράκης είπε: "Η σημερινή ηγεσία της ΕΟΥΔΑ κάνει πολύ σημαντικό έργο. Ελπίζω να αναγνωριστεί το άθλημα". Η τριανδρία της ΕΟΥΔΑ, Ρακαντάς, ΑναγνώστουΓαλήνας εξήραν τον Έλληνα Έλληνα πρωτοπόρο, χάρη στον οποίο γεννήθηκαν οι σχολές ναυαγοσωστικής και τον Γερμανό Επίτιμο Πρόεδρο. Αθλοσώστες, επίσημοι και θεατές είπαν: "Αγώνες για 3η χρονιά. Ζούμε ένα όνειρο!"

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ"
Ο Βασίλης Κουτρουμάνος με την Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη.
Ο εξαιρετικός Έλληνας φωτογράφος, Βασίλης Κουτρουμάνος, εξέθεσε τα αριστουργήματά του με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πρόσθεσε με αυτό τον τρόπο μια ακόμα "πινελιά" τέχνης στον καμβά του πρωταθλήματος. Όσοι βρέθηκαν εκεί, εντυπωσιάστηκαν και ευχαριστήθηκαν με την θέα του τοίχου που μεταμορφώθηκε καλαίσθητα χάρη στον Βασίλη. 



ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Η τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος, ξεκίνησε με την ανάκρουση τριών ορχηστρικών μελωδιών από τη Banda de Sol με μαέστρο τον Φραγκίσκο Κοντορούση (περισσότερα).

Οι αθλοσώστες υπό τους ήχους της Banda de Sol.

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, εκπονήθηκε η δράση "Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής", που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας στο Νερό του Υπουργείου Υγείας. Δημιουργός του προγράμματος είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Τους χρυσούς κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι δίδαξε η Δρ. Ιωάννα Μάστορα. Την θεωρία συνόδευσαν βιωματικές ασκήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετείχαν οι Ελευθερία Αβραμίδου, Εφραίμ Χαλκιάς (φοιτητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ) και Δήμητρα Δρακονταειδή (πρωταθλήτρια αθλοσώστρια Ελλάδας). Η δράση "Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" είχε επιπροσθέτως την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου, Δρ. Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, και του A Chance for Children Foundation, που ίδρυσε ο Σκηνοθέτης του BaywatchGreg Bonann (περισσότερα).

Νεαροί κολυμβητές και γονείς με διδάσκοντες και εθελοντές της δράσης (Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Δρ. Στάθη Αβραμίδη, Ελευθερία Αβραμίδου, Δήμητρα Δρακονταειδή, Εφραίμ Χαλκιά).







ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η αθλητική ναυαγοσωστική, είναι το μόνο άθλημα που προστατεύει την δημόσια υγεία από τραυματισμούς. Ένα από τα αγωνίσματα, το SERC (Simulated Emergency Rescue Competition), περιλαμβάνει προσομοιωμένες επείγουσες καταστάσεις εντός/εκτός νερού, όπου οι αθλοσώστες καλούνται να εκτελέσουν διάσωση και πρώτη βοήθεια με σειρά προτεραιότητας, αποτελεσματικότητα και υπό την πίεση του χρόνου. Αυτό τους βοηθάει να αποκτήσουν εμπειρία και να καταπολεμήσουν το άγχος. Τα υπόλοιπα αγωνίσματα που διεξάγονται σε πισίνα, άμμο και θάλασσα, προσφέρουν φυσική κατάσταση και κινητικές δεξιότητες. Τα επόμενα χρόνια, με την εξάπλωση του αθλήματος στην Ελλάδα, αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι θα ωφεληθούν (ναυαγοσώστες, ΕΚΑΒ, γιατροί, νοσηλευτές, και ένστολοι Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας). Η επιτυχία των αγώνων προκάλεσε ήδη ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή διασυλλογικών αγώνων σε Πάτρα (Νηρέας), Θεσσαλονίκη (ΝΑΒΕ), Πειραιά (ΝΟΕΛ), Αθήνα (ΑΟ Ιππόκαμπος), Ν. Μάκρη (Τελμησσός Μαραθωνοδρόμων), Περιστέρι (ΚΟΠ Γλαύκος).


ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
H ΕΟΥΔΑ, είναι αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). Καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Στα άμεσα μελλοντικά της σχέδια, είναι η θεσμική ανάληψη του ρόλου σύστασης και αποστολής Εθνικής Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και η αναγνώριση του αθλήματος από τη ΓΓΑ. Ο κυματισμός της σημαίας του International Life Saving Federation Europe, έδωσε σε όλους ελπίδες ότι σύντομα το όνειρο σύστασης εθνικής ομάδας θα γίνει πραγματικότητα! 





























"ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ" ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΟΣ
Η τελετή έναρξης, δόθηκε με την παρέλαση των σημαιών διαχρονικών και νέων οργανισμών που στηρίζουν το πρωτάθλημα. Η διοργάνωση είχε την αιγίδα των: Υπουργείο Υγείας (αρωγή), Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διεθνή Βραβεία Giuseppe SciaccaPrincess Charlene of Monaco FoundationInternational Water Safety FoundationInternational Swimming Hall of Fame, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Safe Water Sports, Δήμος Αλίμου και Δήμος 3B

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκπρόσωποι των φορέων που στήριξαν το πρωτάθλημα, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. "Οι στόχοι έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Πρέπει να διαδώσουμε την απλή και αθλητική ναυαγοσωστική όσο περισσότερο μπορούμε."  (Βαγγέλης Ρακαντάς Πρόεδρος ΕΟΥΔΑ). "Την ιστορία την γράφουν οι παρόντες" (Στάθης Αβραμίδης Διευθυντής ΑθΝα- ΕΟΥΔΑ). "Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ήταν τρελή εμπειρία." (Ερατώ Παλαιολόγου Εκπρόσωπος ΠΕΝΕΛΦΑ). "Το 3ο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα που υπάρχουν αλλά δεν το ξέρει ο κόσμος. Είναι αυτό που λέει και ο Ελύτης: "Λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ. Ωστόσο λάμπει!" (Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Πρέσβειρα ΑθΝα- ΓΓ Giuseppe Sciacca). "Η αθλητική ναυαγοσωστική δεν έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά την διαρκή εκπαίδευση σε ένα άθλημα που είναι ταυτόχρονα και κοινωνική προσφορά"  (Τάσος Πανταζίδης Πρόεδρος ΕΟΜΟΠ). Βλέπω ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για την αθλητική ναυαγοσωστική και πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο". (Dr. Klaus Wilkens Ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος ILSE). "Το γεγονός ότι έρχομαι για πρώτη φορά σημαίνει πολλά. Εύγε και εύχομαι να έχουν το κουράγιο να συνεχίσουν" (Λουκάς Μπισταράκης Πατέρας Επαγγελματικής Ν/κής). "Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε το πρωτάθλημα ναυαγοσωστικής που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΝΠ)" (Πέτρος Αλικάκος, Εκπρόσωπος Υπ. Ναυτιλίας). "Αυτό το πρωτάθλημα είναι πραγματικά καταπληκτικό γιατί συνδυάζει δύο πράγματα. Την προσφορά και την φυσική κατάσταση." (Γιωργία Χαρβάλα, Πρόεδρος Αστέρια Ευ Eλπίδος). "Πιστεύω ότι πρέπει να στηριχθεί και από την πολιτεία". (Βούλα Ζηγούρη, Γ. Γραμ. Συλλόγου Ελλ. Ολυμπιονικών). "Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που παραβρίσκομαι. Έχω ενθουσιαστεί". (Αγγελική Μυλωνάκου, Εκπρόσωπος ΣΕΕΔΑ). "Η Ομοσπονδίας μας είναι περήφανη που κατάφερε με επιτυχία να διοργανώσει και το 3ο πρωτάθλημα. Η μεγάλη ελπίδα μας είναι να το κάνουμε άθλημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού." (Δημήτρης Γαλήνας Γ. Γραμματέας ΕΟΥΔΑ). "Είμαι απίστευτα χαρούμενος. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν από το 1980. Ξαφνικά άρχισαν τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Το λέω και ανατριχιάζω ότι γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Νομίζω ότι θα αρχίσω να τσιμπιέμαι. Είναι απίστευτο." (Μάνθος Παπαματθαίου, Εκπαιδευτής Ν/τών, ΙΚΝ, ΠΕΝ, ΕΕΣ). "Στηρίζουμε προσπάθειες και δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη ατυχημάτων στη θάλασσα". (Σωτήρης Μπουζιάνης, CEO, Water Salvation).  "Στόχος μας είναι να γίνει το πρωτάθλημα μεγαλύτερο του χρόνου και να έχει περισσότερες συμμετοχές και εθελοντές. Με τον καιρό θα έρθουν περισσότεροι. Θέλει δύναμη. Όπως φαίνεται, τα καταφέρνουμε." (Κώστας Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΕΟΥΔΑ). "Ήταν όλα υπέροχα. Μεγάλη προσπάθεια, μεγάλος ο ιδρώτας που χύθηκε για να γίνει όλο αυτό και να στηθεί, παρόλο που δεν φαίνεται." (Γιάννης Σαλογιάννης, Εκπρόσωπος Νηρέα Πατρών). "Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που περιβάλλεται από νερό να μην έχει ενασχόληση με το νερό. Θα ήταν σημαντικό οι σχολές ναυαγοσωστικής να στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες." (Γιώργος Στάικος, Ιδρυτής Action Club Hellas). "Πάρα πολύ καλή οργάνωση. Είναι πολύ εντυπωσιακό γιατί περιλαμβάνει κανονικές διασώσεις." (Βάνια Βήχου, Ιδρύτρια ΠΑΣΧΝΑ, Πρόεδρος ΝΟΕΛ). "Πάμε πάρα πολύ καλά αφού έχουμε το 3ο πρωτάθλημα." (Στέλιος Ξενάκης, Ιδρυτής Σύγχρ. Ναυτικής Εκπαίδευσης). "Η ΑθΝα συμπληρώνει ένα κομμάτι της ναυαγοσωστικής. Νομίζω ότι όλα θα έρθουν μόνα τους." (Νιόβη Σαχινιάν, Ιδρύτρια/Διευθύντρια ΕΚΕΘΑΔΕ). "Πιστεύω ότι (το πρωτάθλημα) θα πάει πάρα πολύ καλά. Πάντα θα βοηθάμε". (Αντώνης Ρέντας Εκπρόσωπος Άτλαντα Θεσσαλονίκης). "Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χαιρετίζω το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑθΝα, εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ελπίζω αυτό το σημαντικό άθλημα να βρει την θέση που του αξίζει στην οικογένεια του Ελληνικού αθλητισμού σύντομα!" (Τάσος Μπουντίνος Εκπρόσωπος Γ. Γ. Αθλητισμού ). "Είναι η 3η χρονιά. Παρατηρούμε βελτίωση. Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι από 9-16 ετών πρέπει να έχει μεγάλη μάζα. Μιλάω για αυτές τις γενιές που είναι οι αθλητές του αύριο. Θέλουμε μεγάλη βάση για να έχουμε ανάπτυξη." (Nίκος Μπεϊντάρης Αρχιπροπονητής ΑΟ Ιππόκαμπος).


ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Το πρωτάθλημα στήριξαν οι φορείς και εταιρίες Βίκος Ζαγοροχώρια, ΙΕΚ Άλφα, Mediterranean CollegeApneaOdyssey AthensWater Salvation και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής.

Επίσης, είχε την φυσική και/ή ηθική υποστήριξη 11 εκπροσώπων σχολών ναυαγοσωστικής. Αυτοί είναι οι Βάνια Βήχου (Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής), Βαγγέλης Τσαμπάζης (Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδας), Θεολόγης Εμμανουηλίδης (Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας), Στέλιος Ξενάκης (Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση), Γιώργος Στάικος (Action Club Hellas), Κώστας Κούβαρης (Lifesaving Academy), Σοφία Κορωναίου (Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή), Νιόβη Σαχινιάν (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Διάσωσης-Επιβίωσης), Λέανδρος Στεφανάκης (τ. Ναυαγοσωστική Σχολή Ποσειδών), Νικήτας Τσαβαρής (Ναυαγοσωστική Ακαδημία Δωδεκανήσου), και Αντώνης Χαλκέας (Halkeas Lifesaving Team), (περισσότερα). Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας (ΕΣΝΕ) απαρτίζεται από 15 σχολές, είναι εξαιρετικά σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι 11 σχολές (που είτε ανήκουν είτε όχι στην ΕΣΝΕ), επικροτούν την προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του αθλήματος (περισσότερα).


"ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ"
H Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ, θα εργαστεί πυρετωδώς για να υποδεχθεί τον αυξημένο αριθμό αθλητικών συλλόγων και αθλοσωστών στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής που αναμένεται να συμμετάσχει. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη σύσταση σωματείων από το Action Club Hellas, τη Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας, τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο Κέρκυρας ενώ γίνονται ζυμώσεις στον Ναυτικό Όμιλο Χανιών. Σχολές ναυαγοσωστικής και αθλητικοί σύλλογοι τεχνικής κολύμβησης που συμμετείχαν στα προηγούμενα χρόνια, ετοιμάζονται ήδη για του χρόνου. Η αθλητική ναυαγοσωστική μοιάζει σαν χείμαρρος του οποίου η ροή δείχνει ισχυρή και ενισχύεται από το νερό διαφόρων παραποτάμων που τον τροφοδοτούν καθώς προχωράει κάθε χρόνο. Ελπίζουμε να αντιληφθούν έγκαιρα όσοι ασχολούνται με την επαγγελματική, εθελοντική ναυαγοσωστική και τον υγρό στίβο, ότι είναι προς όφελος όλων και κυρίως της Ελλάδας και του σκοπού που υπηρετούν η προσπάθεια να αναπτυχθεί το άθλημα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠηγήΕΟΥΔΑ
Βίντεο: Η ενότητα θα εμπλουτίζεται με συνεντεύξεις, αφιερώματα κτλ. Μείνετε συντονισμένοι.
Φωτογραφίες: Η ενότητα θα εμπλουτίζεται με φωτογραφίες ομάδων, επισήμων και εθελοντών.
Αποτελέσματα Αγώνων: Κάνε κλικ εδώ.