ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελερεφόντεια 2017 - Αθλητική Ναυαγοσωστική

ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2017 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Συναρπαστικός δρομικός αγώνας αθλητικής ναυαγοσωστικής με τίτλο “σημαίες” (beach flags). Περιλαμβάνει πολλαπλές κούρσες  τρεξίματος στην άμμο για την ανάδειξη του τελικού νικητή.  Σε κάθε σειρά 10 αθλοσώστες (αθλητές ναυαγοσώστες) τρέχουν προκειμένου να αρπάξει ο καθένας ένα αντικείμενο που είναι χωμένο στην άμμο σε απόσταση 15μ. Σε κάθε κούρσα ένας αθλοσώστης δεν καταφέρνει να αρπάξει το αντικείμενο (που είναι πάντα κατά ένα λιγότερο από τον αριθμό διαγωνιζομένων) έως την τελική κούρσα που δύο αθλητές διεκδικούν το μοναδικό αντικείμενο. Με την ολοκλήρωση μιας πλήρους αγωνιστικής σειράς (10 ατόμων), θα ξεκινάει αμέσως μετά η επόμενη σειρά αθλοσωστών.


ΓΛΥΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ: Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα θα φιλοτεχνήσει γλυπτό στην άμμο με θέμα την αθλητική ναυαγοσωστική. 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι μπορούν να τρέξουν στην άμμο. Θα χωριστούν σε παρόμοιες ηλικιακές κατηγορίες ώστε να υπάρχει ομοιογένεια.

ΠΟΤΕ: Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, 15:00-18:00

ΠΟΥ: Παραλία Νέας Μάκρης, μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο N. Μάκρης (χάρτης)

ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Στάθης Αβραμίδης DipEd, BEd, MSc, MPH, PhD

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
: Στο τέλος των φιλικών αγώνων, θα απονεμηθούν: 
  • Βεβαιώσεις συμμετοχής σε σε όλους από τον ΑΠΣ Τελμισσού.
  • Κύπελλο Πολυπληθέστερης Ομάδας Αθλοσωστών (στους αγωνιζόμενους που θα προέρχονται από τον ίδιο φορέα αθλητικό, πολιτιστικό, επαγγελματικό κτλ. Θα βεβαιώνεται με έγγραφο του φορέα που θα αναφέρει τα ονόματα όλων των συμμετασχόντων και θα προσκομιστεί στον Παρατηρητή της εκδήλωσης κατά την άφιξη ή με το πέρας των αγωνισμάτων). 
  • Κύπελλο Συνεισφοράς Ομάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (στην ομάδα αθλοσωστών που κατά την κρίση της οργανωτικής επιτροπής του Τελμησσού συνέβαλλαν με την παρουσία τους στην διάδοση της αθλητικής ναυαγοσωστικής).
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Η αγωνιστική δραστηριότητα διοργανώνεται από τον "Α.Π.Σ. Τελμισσός".

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι ένα δημοφιλές και αναδυόμενο άθλημα τα τελευταία χρόνια, που φιλοξενείται σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει δρομικά αγωνίσματα στην άμμο και διασώσεις στην πισίνα και την θάλασσα. Στην Ελλάδα καλλιεργείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αλιείας (ομοσπονδία αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Πληροφορίες

ΣΗΜΕΙΩΣΗΜετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης "Βελερεφόντεια 2017", και σε εντελώς φιλικό κλίμα εκτός της διοργάνωσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για να δουν και να δοκιμάσουν την διεξαγωγή του αγωνίσματος "Διάσωση με Σωσίβιο" (Tube Rescue), χωρισμένοι σε τετράδες (ο ένας να έχει βατραχοπέδιλα).